Mramor

Mramor je vrsta kamena koji spada u metamorfne stijene nastale kompleksnim geološkim procesima u dubinama zemljine kore.

Riječ ‘mramor‘ potječe od grčkog ‘marmaros‘, što u prijevodu znači ‘sjajni kamen’. Kao omiljeni materijal grčkih i rimskih umjetnika i graditelja, mramor je još davnih vremena postao simbolom tradicije i rafiniranog ukusa.

Zbog svoje specifičnosti; lakog oblikovanja, zanimljivih uzoraka i karakterističnog ‘voštanog’ odsjaja, mramor je udahnuo život u mnoge poznate skulpture, kao što je to npr. Michelangelov David, izrađen od poznatog talijanskog Carrara mramora.

U današnje vrijeme, mramor se ponajviše koristi u unutarnjem uređenju prostora, pa ga tako nalazimo ne samo u poznatim – javnim građevinama, već sve češće biva zastupljen u privatnim interijerima gdje se susreću stil i praktičnost. Vrlo je atraktivnog izgleda i lako se održava te se stoga mnogi odlučuju upravo za neki od mnogobrojnih mramora za ukras svog doma ili poslovnog prostora. Superiornost nad ostalim materijalima čini mramor idealnim izborom za oblaganje stubišta, zidova, unutrašnjih podova i kupaonica.

Kod nas možete izabrati iz palete mnogobrojnih mramora po izboru iz kataloga naših provjerenih dobavljača.