O nama

Tradicija obrade kamena od 1860.


Klesarstvo Cavedoni prema pisanim dokazima najstariji je obiteljski i otočni obrt na području otoka Lošinja. Od 1860. godine kada se prvi put spominje, Klesarstvo Cavedoni je sinonim za obradu kamena i kameno-klesarske usluge (pročitaj više o povijesti obrta)

Klesarstvo Cavedoni svoju ponudu dijeli na  spomeničku i građevinsku ponudu usluga i proizvoda.

Spomenička ponuda – obuhvaća usluge izrade i montaže kameno-klesarskih proizvoda na lokalnim i drugim grobljima te ponudu ostale spomeničke galanterije koje se nalaze na popisu ne kamenih grobnih predmeta, poput slova za natpise pokojnika, uokvirenih fotografija, vaza i sl. Klesarstvo Cavedoni svoju ponudu ne kamenih proizvoda nudi u sklopu izrade nadgrobnih spomenika.

Građevinska ponuda – odnosi se na sve ostale usluge koje Klesarstvo Cavedoni pruža. A to je obrada kamena, obrada mramora, ugradnja i postava navedenog, a namjenjenih za uporabu u građevinskom segmentu; poput stepeništa, prozorskih klupica, kamenih okvira za otvore na objektu i sl.

Klesarstvo Cavedoni trenutno zapošljava osam djelatnika. Ovisno o radnim zaduženjima svi zaposleni raspolažu sa stručnim znanjima i iskustvima. Trenutna proizvodna hala raspolaže sa suvremenim tehnologijama i alatima za obradu navedenih materijala.

Suradnja sa Konzervatorskim odjelom za zaštitu spomenika

min-kulPoseban segment u našem radu odnosi se na suradnju s Konzervatorskim odijelom za zaštitu spomenika s kojim smo imali posebno zadovoljstvo i čast dobiti priliku poslovno surađivati. Naime, godine 2004. izvršili smo rekonstrukciju partera stare gradske jezgre oko Župne crkve u gradu Cresu na dijelu arheoloških iskopa. Prema uvjetima i po okončanom zaštitnom istraživanju koje je postavio konzervatorski odjel, popločili smo staru gradsku ulicu kamenom koji smo obradili brazdanjem što će reći da smo ručno urezivali protuklizne utore šiljcima.

crkva-ososr-interierNekoliko godina kasnije po preporuci i ocjeni upravo Konzervatorskog odjela izvršili smo i popločenje u vidu zamjene starih kamenih podnih obloga otočke katedrale u gradu Osor (poznate po održavanju kulturne manifestacije „Osorske glazbene večeri“ – koncerti majstora klasične glazbe iz zemlje i diljem svijeta).

Upravo ovakve suradnje i projekti koje smo uspješno izvršili nama su velik poticaj i priznanje za rad.

Patricija Cavedoni

Patricija Cavedoni

Voditelj prodaje

Zadovoljstvo naših klijenata i njihova preporuka, naš je najveći poticaj i nagrada za rad! Uloženi trud i predanost poslu kojim s bavimo, najvjerniji su pokazatelji uspješnosti. Svako priznanje jest motivacija za još bolje i više...

+385 98 320 484 / patricija@klesarstvo-cavedoni.hr


Roberto Cavedoni

Roberto Cavedoni

Voditelj operative

Kvaliteta izrade, materijala i postavke uvijek nam je bio i ostao jedini cilj koji sa svakim naručenim kamenom isporučujemo klijentima. Stoljetno poslovanje također je počivalo na tom cilju i mi ga s ponosom nastavljamo.

+385 98 216 455 / roberto@klesarstvo-cavedoni.hr